Sponsorar


 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 


Ein gløymer aldri folk som får ein til å mimra om gode gamle dagar og spørja naboen på ein bygdefest frå gong til annan "Minnast du då. . . ?".

Dei set synlege spor etter seg og blir ofte hugsa når bygdefolket kjem i lag og praten begynner å gå.Foto: Per og Ann Sønnøve Hustoft med dei to yngste borna, Marthe og Geir Atle, på ferie i Luxor i Egypt i mars 2009.

Etter nærare to eventyrlege år i Shanghai vil Arild Ersdal med sambuar Lars Aalgaard Kingsrød nå venda nasen heimover. Frisk luft, stillheit, fiske og fjellturar heime er noko han saknar mest, men opphaldet i Kina kallar han for ein sjanse han berre måtte ta, ei moglegheit han ikkje tregar på at han sa ja til.


Lars og Arild på tur til Tibet

«Solå snur og dagen tar, den som trur har fått sitt svar...», syng Lasse Staurland, utflytta imlandsbu som har slått seg ned i Tysvær.

Saman med bandet FemFemten har Lasse nyleg gjeve ut sitt første musikkalbum. «Solå snur», ein vakker julesong om tvil, det å vera einsam og håp, ein song som kan bli denne julas favoritt. Kanskje er den musikalske sida av Lasse ukjent for mange? Her fortel han litt om bandet sitt og vegen til musikken.

Det var mange som gapte av forundring då Tomas Finnvik gjekk på scenen under premieren av julerevyen i Vikedal sist helg. Jubling og latter frå publikum var å høyra gjennom heile sketsjen. Den nye rolla til imslandsbuen var så uventa, at me beint fram må spørje han om dette overraskande opptrinnet i rampelyset.

Tekst: Aureilja Hustveit
Foto: Grethe Hopland Ravn, Grannar

Det verkar som om ho er med på alt som går føre seg i Imsland. Ho går fram med smittande engasjement og eitt breitt smil. Når ein ser på firebarnsmora Gro Anita Aartun Imsland, tenkjer ein ofte - koss i alle dagar får ho det til? Kva er den løynde kjelda til energien hennar? Med dette startar me ein prat med denne fargerike dama.

Overskriftsbokstavane på framsida til VG blir større og feitare for kvar veka med den nye influensaen og meiningane om den nye sjukdomen blant vanlege folk svingar frå dødsfrykt til fullstendig avslappa haldning.
Ein ting er å høyra om sjukdomen frå dei som møter grisen berre i grillpølseformat. Ein heilt annan ting er å slå av ein prat om dette med ein som dagleg blir helsa av grynting frå dei svoltne trutane. Koss går det med grise- og sauebonden Egil Schibevåg desse dagane?

Kontakt:

Bente Kjos-Wenjum: bente.kjos@gmail.com tlf: 472 31 735
Lasse Skipevåg: lars@skipevag.com tlf: 905 25 716