Sponsorar


 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 


×

Åtvaring

JFolder: :filer: Banen er ikkje ei mappe. Sti: [ROOT]/images/stories/haustpub14
×

Merknad

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Torsdag 13.september kl 17.30

Torsdag 2.oktober kl 19.30 på bygdahuset

Representantar frå Tysvær Bygdekvinnelag kjem. Desse damene vil fortelja om korleis den yngre generasjon overtok laget fullt og heilt – og om korleis dei nå driv laget på moderne vis.

Dei vil gi råd og tips og dele sine erfaringar.

Kryss av i kalenderen! Dette blir kjempegreier.
Klikk på bildet under og sjå plakaten!
{gallery}haustpub14{/gallery}

Alle vegar skal få navn og alle hus skal få nummer. Dette er for at utrykningskøyretøy skal finna fram på ein sikker og rask måte.


Les om då Imsland Bygdahus blei innvigd i november 1979 i lokalavisa som då hadde namnet "Vindafjordingen" HER

10 årsjubileum blei feira med fest på huset i november 89. HER

Desse utklyppa er tatt vare på og skanna av Per Sigmund Hustoft

Elevane i Imsland har vore med i eit forsøk om alternativ opplæring i lesing. Forsøket var så vellukka at alle skulane i Vindafjord kommune frå denne hausten er med på prosjektet. Les meir på www.pirion.no

(Skjermdump: www.pirion.no)

Konserten er basert på melodiar og tekstar samla, arrangert og presentert av

Ingebrigt Bjelland i boka ”Folkeleg musikk i Rogaland”.  Repertoaret omfattar salmar, songar, skjemteviser og instrumental musikk.

Solistar:  Rannveig Westvik Skiri, song.                    Hans Petter Hansen, song.

Torunn Rønnevik, song.                                          Per Sigmund Rettedal, song.

Eirik R. Stangenes, filolin.

Musikk:   Kantorane Nelly og Juri Kotkovitch og Ingebrigt Bjelland

Inngang: kr 200,- over 18 år, kr 100,- mellom 12 og 18, barn under 12 fri inngang.


 

Jubileumsgudsteneste i Imsland kyrkje Søndag 25. sept kl 11.00

v/ sokneprest Harald Eintveit.

Biskop Erling Pettersen og prost Arne O. Øystese deltek.


 

Festmiddag i bygdahuset i Ølmedal etter gudstenesta

Soknerådet inviterer heile kyrkjelyden til middag og festleg samvære på bygdahuset etter gudstenesta. Her vil det mellom anna bli

-          Song av jentene Gunnhild Skeie, Julie Andreassen og Lydia Haugland

-          Song av Bjørg Tårland og Olaug Bjelland med Ingebrigt Bjelland ved pianoet

-          Tomas Finnvik vil fortelja litt frå kyrkjehistoria

 

Imsland sokneråd

Imsland Handelslag har blitt Coop Marked Imsland, men er framleis ein sjølvstendig butikk.

 

1. september 1921 kunne handelsstyraren, Henrik Nygaard, stilla seg bak disken i den vesle krambua på Kvaløyberget og ta imot dei første kundane.
Før ein kom så langt hadde det vore mykje førebuingsarbeid. Plasseringa var ei viktig sak, og Kvaløy låg ikkje særleg lagleg til, anna enn for kvaløybuane og dei som for sjøvegen.  Folket i Ølmedalskrinsen var vane å handla ved Imslandsjøen, og såg helst at laget heldt til der. Her var det og kai og båtsamband, telefon og post. 

Handelslaget fekk og tilbod om å kjøpa forretninga til K B Askvik ved Imslandsjøen. Handelslaget baud 35000 kroner, men tapte i konkurransen.  Så vart det gjort endeleg  vedtak om å starta i Kvaløy. 28 medlemer var det i laget, kvar av dei hadde betalt 30 kroner i innmeldingspengar og dessutan garantert for eit lån på 300 kroner.

 

Boka som soknerådet har  fått laga i samband med kyrkja sitt 150 års jubileum er nå trykt og lagt ut for salg. Ho har tittelen ”Imsland kyrkje 150 år” med undertittel ”Kyrkje og kristenliv i soknet gjennom tidene”.  Soknerådet tykkjer den valde redaksjonen: Tomas Finnvik, Oddvar Haugland, Bodhild Hustveit, Theodor Imsland og Ingrid Marvik har fått til ei vakker og innhaldsrik bok, som bør finnast i alle heimar i soknet. Det vil også vera ei gild julegåve til utflytta imslandsbuar og andre.
Boka er å få kjøpt i bankane og butikkane i Imsland og Vikedal, på bokhandelen i Ølen og på kundetorget i kommunen. Ho kostar kr 300,-

Dersom det er nokon utanbygds som ikkje får tak i boka på annan måte, kan vi senda ut bok med giro i posten.
Det kjem då kr 70,- for sending i tillegg.

Ta kontakt med Theodor Imsland på tlf. 91753446 eller på e-post: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.
Her kan du lesa ei bokmelding skriven av Nils Olav Østrem.

Gullkonfirmantar frå Imsland:

 

Frå venstre: Liv Imsland f. Rørtveit, Magne Øvregård, Ingrid Marvik f. Imsland, Kåre Rørtveit, Torhild Finnvik f. Aksland, Sigurd Hauge, Marit Gundersen f. Haugland, Egil Døske, Karin Imsland, Karstein Hustveit, Tordis Revheim f. Balle, Håkon Hustveit, Magnhild Indreland f. Åsland.

 

Anita tok med seg lidenskapen til akvariefisk då ho flytte til Imsland. I Haugesund hadde ho 10 akvarier på det mesta. No har ho og Tore laga fiskedammar i gardstunet på Øygarden.

 

 
  - Når eg skal slappa av tek eg gjerne med meg kaffikoppen og set meg her ved dammen, seier Anita.

På årsmøtet 20. september vart Hege Imsland Birkeland, Anette Haugland og Ole Johan Staurland valt inn i styret til musikk-korpset. Ingrid Marie Dale er dirigent for korpset, som no har 9 medlemar. Musikk-korpset vert organisert gjennom kulturskulen i kommunen.

Medlemar av vaksen-korpset bør merke seg datoane 9. november, 16. november og 23. november. Då vert det fellesøvingar med aspirantane.

 

Tysdag 21. september kjem 4H-klubben frå Ropeidhalvøya på besøk til oss i Imsland. Det vert ulike aktivitetar som til dømes kanopadling, fotball, leikar og slikt. Kanskje volleyball?

Me fyrer i bålpanna. Alle medlemmer tek med seg grillmat og drikke. Foreldre, sysken og andre er sjølvsagt velkomne til å vera med oss!

Kor tid: Tysdag 21. september klokka 18:00 - 19:30
Kor: På skuleplassen
Ta med: Drikke og grillmat. Kle deg for å vera ute. Redningsvest og eventuelt løyve frå føresette om at du får padle i kano.

 

Du har kanskje lagt merke til at det ligg haugar med masse langs grusbana på skuleplassen? No blir det terrengsykkelbane - til glede for små og store syklistar som ynskjer utfordringar.

Det er Grendeutvalet som står bak. Dei har gjennomført to vellykka loppemarknadar, og ein del av overskotet vert no altså brukt til sykkelbane;-)

Vindafjord Arbeidsgiverforum (VAF) har vedteke å gi 20 000 kroner til prosjektet Allrom i Imsland.

- Det er ein fin start, seier Terje Ersland, som har sett i gang prosjektet. Han seier at ungdom i bygda treng ein treffplass, og meinar det er flott viss rommet over kjøkkenet på Bygdahuset vert innreia.

Allrommet kan til dømes nyttast som klubblokale for 4H-gjengen, øvingslokale for musikkinteresserte, ungdomskafe, filmrom og som møteplass for born, ungdom og andre som vil treffast til ulike aktivitetar. 

Bygdahuset stiller seg positive til planane, og dersom prosjektet vert fullfinanisert er planagt oppstart tidleg i 2010.

Heile bygda var engasjerte då Ølmedal Rundt gjekk av stabelen 2. pinsedag.

Løyperekord, ein verdsmeistar på besøk, strålande vårver, eit knirkefritt arrangement, masse deltakarar og publikum gjorde 2. pinsedag til ein festdag då Ølmedal Rundt vart arrangert for 23. gong.

Spreke  Imslandsbu som stilte til start vart heia fram av sambygdingar som har eit meir avslappa forhold til løpet. For dei aktive er Ølmedal Rundt ei inspirasjonskjelde for å holda seg i form. Det er kjekt for små og store å måla krefter med seg sjølve og andre.

Kontakt:

Bente Kjos-Wenjum: bente.kjos@gmail.com tlf: 472 31 735
Lasse Skipevåg: lars@skipevag.com tlf: 905 25 716